Vsa programska oprema je brezplačna!

Uvodoma naj Vas seznanimo, da stremimo k temu, da knjižnicam omogočimo posodobitve pri njihovem delovanju kljub pomanjkanju finančnih sredstev. Zato je naša programska oprema brezplačna. Edini pogoj je sklenitev letne vzdrževalne pogodbe, za vse ostalo poskrbimo mi. Strojno opremo ponujamo po sprejemljivih cenah in vgrajujemo vrhunsko opremo.

LiB RFID sistem - moduli

Knjigomat (LiB circulation)


Samopostrežna izposoja (in vračanje, odvisno od potreb knjižnice) je v knjižnicah z oddelki prostega pristopa do gradiva učinkovita rešitev. Osebje v knjižnici s tem pridobi veliko časa, v katerem lahko obiskovalcem nudi pomoč in nasvete. Obiskovalci si gradivo, potem ko ga najdejo, samostojno izposodijo. Ob zaključku opravila dobijo izpisek-potrdilo z informacijo o izposojenem gradivu in roku vrnitve. Po potrebi si na knjigomatu lahko samo preverijo in podaljšajo gradivo. Posebnost knjigomata je njegova hibridnost pri uporabi črtne kode in/ali RFID tehnologije.
Delovna postaja (LiB-Station)

Delovna postaja za obdelavo in izposojo je namenjena uporabi zaposlenih v knjižnici. Knjižnično gradivo, ki je v slovenskih knjižnicah v sistemu COBISS že opremljeno z nalepkami s črtno kodo, se s pomočjo modula za konvertiranje pripravi za uporabo v RFID sistemu. Na gradivo se najprej namesti pametna nalepka. S pomočjo optičnega čitalnika se prebere črtna koda na osnovi katere se izvede konverzija in podatki se zapišejo na pametno nalepko. S pomočjo postaje se lahko vrši tudi izposoja in vračanje gradiva. Posebnost postaje je njena hibridnost pri uporabi črtne kode in/ali RFID tehnologije.


Varnostna vrata (LiB-Guard)

Gradivo v prostem pristopu, opremljeno z RFID nalepko, je na izhodu iz tega območja, varovano. Obiskovalec lahko odnese le pravilno izposojeno gradivo. To je tisto, ki ga ima zapisanega kot izposojenega na potrdilu. V nasprotnem primeru se oglasi zvočni signal.


Inventura (LiB-Inventory management)

Hitro in zanesljivo opravljena inventura je pomemben del upravljanja s knjižničnim gradivom in vpliva na učinkovitost celotnega sistema. Izvaja se s pomočjo prenosnega terminala z vgrajenim čitalnikom črtne kode in RFID čitalnikom ter programskim modulom Inventura za Cobiss/3. Knjižnica lahko izbira med terminali za popis:

• samo s črtno kodo (Denso BHT-1300, Datalogic SKORPIO),
• s črtno kodo in RFID-HF (Nordic PL3000) in
• s črtno kodo in RFID-UHF (Motorola MC319z).

Ob nakupu terminala je programska oprema brezplačna!


Vračalnik/Sortirnik(LiB-Return)

Vračanje gradiva je ob ustrezni postavitvi enote za vračanje možno tudi 24 ur 7 dni v tednu. Znotraj vračalnika je vgrajena sortirna enota.


RFID članska izkaznica

RFID knjižnični sistem LiB lahko dopolnimo z uporabo članskih RFID izkaznic. LiB RFID sistem vključje možnost uporabe RFID članskih izkaznic pri informativnem pregledovanju, izposoji in vračanju gradiva na knjigomatu LiB-Circulation kakor tudi na delovni postoji LiB-Station. Priprava članskih izkaznic je mogoča z dodatnim modulom za konverzijo članskih izkaznic. Članske izkaznice se lahko pripravijo na različnih RFID medijih (nalepka, plastična kartica, obesek).

LiB RFID knjižnični sistem s svojimi gonilniki trenutno podpira RFID strojno opremo proizvajalcev FEIG, Datalogic, Nordic in Motorola. Programska oprema pa se lahko na željo kupca prilagodi še drugim proizvajalcem RFID strojne opreme.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. v kolikor želite več informacij!

Go to top